Vertaistuki

Vertaistukihenkilöt:   Silja Satama  puh. 040 0871 757       silja.satama(at)gmail.com 

                                         Raija Linna puh. 050 4101805            raijalinnan(at)gmail.com

                                         Tuija Linna                                             tuijalinnan(at)gmail.com

Vertaistuki

Huimaus- ja Menieren tautiin sairastuneelle on tarjolla kolme vertaistuen muotoa:

1) henkilökohtainen yhteydenpito vertaistukihenkilön kanssa,

2) tietokoneavusteinen tuki vertaistukihenkilön avulla tai

3) itsenäisesti toteutettu tietokoneavusteinen vertaistuki.

Ottamalla yhteyttä  lähimmän Meniere-yhdistyksen vertaistukihenkilöön⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ saat lisätietoa siitä, mitä vertaistukimuotoja yhdistys tarjoaa, ja voit arvioida, mikä sopii sinulle parhaiten.

1. Henkilökohtainen vertaistuki perustuu vapaamuotoiseen ja vuorovaikutteiseen keskusteluun, jonka aikana vertaistukihenkilö voi antaa hyödyllistä kokemustietoa ja vinkkejä siitä, miten Menieren taudin kanssa voi elää ja sen haittoja vähentää. Sovi vertaistukihenkilön kanssa, miten ja kuinka usein pidätte keskusteluyhteyttä.

2. Tietokoneavusteinen tuki vertaistukihenkilön avulla perustuu MeniTuki-ohjelman käyttöön. Sinun ei tarvitse hallita tietokoneen käyttöä, vaan vertaistukihenkilö auttaa sinua prosessin läpiviemisessä. MeniTuki-ohjelma antaa sinulle syvällistä tietoa sairaudestasi, jolloin opit ymmärtämään sitä paremmin. Ohjelma kertoo sinulle myös, miten vertaudut keskimääräiseen sairastuneeseen. MeniTuesta saat tietoa toimintamalleista, joilla selviydyt paremmin taudin aiheuttamista rajoitteista. Ohjelmalla voit kehittää asennettasi positiivisemmaksi, millä on suuri vaikutus elämänlaatusi parantumiseen. Ohjelma tallentaa tietosi toistuvaa käyttöäsi varten, ja tietoturvallisuus on varmistettu. Vertaistukihenkilö on keskustelukumppanisi ja oppaasi koko prosessin ajan. Vertaistukiprosessi toteutetaan 8-10 istunnon aikana joko kasvokkain tai Skype-yhteyden avulla. Tee vertaistukihenkilön kanssa sopimus, miten ja missä aikataulussa toteutatte vertaistukiprosessin.

3. Itsenäisesti toteutettu tietokoneavusteinen vertaistuki

Voit toteuttaa vertaistukiprosessin myös itsenäisesti MeniTuki-ohjelmalla. Ohjelman läpikäynti kannattaa jakaa myös itsenäisesti tehtynä 8-10 kertaan ja pohtia sisältöä välillä perusteellisesti.

Rekisteröi oma MeniTuki-tunnuksesi osoitteessa www.menituki.fi


Paikallistoiminnan Meniere-toimintaan osallistumalla saat sekä vertaistukea että pääset mukaan STEAn ja kaupungin avustuksilla toteutettuihin Meniere-tapahtumiin.


MeniTuki  - Avain itsehoitoon